BCPlus
Business Sprint

Ondernemers stellen zich de vraag hoe het verder moet, in de toekomst & in een context die meer ‘anders’ is dan ooit tevoren en voor een groot stuk onzeker. Oplossingen zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Zeker niet als u er, als ondernemer, grotendeels alleen voor staat.

Op dié momenten van onzekerheid beroep kunnen doen op een ervaren sparringpartner, een klankbord of “kritische” tweede mening kan bijzonder welkom zijn.

 

Scroll voor meer informatie

BCPlus Business Sprint

Bij BCPlus kunt u beroep doen op ervaren ondernemers die u graag met raad en daad bijstaan. Binnen maximum 3 dagen zitten 2 ervaren experten met u rond de tafel. Fysiek of online. Aan de hand van 1 of meerdere sessies van 2 à 3 uur verhogen we tijdelijk uw management capaciteit zodat we snel samen beslissingen kunnen nemen.

Dus: voor wanneer het écht snel moet gaan en er dus op korte termijn resultaten zichtbaar moeten zijn.  Het doel van iedere sessie?  Concrete acties en handvaten om jouw situatie aan te pakken. We zorgen voor onmiddellijke toegevoegde waarde: we denken mee, leveren extra inzichten, maar ook handen om alles georganiseerd te krijgen.

Hoe gaan we te werk?

De coördinatie gebeurt door Benny Coninx. Na een eerste kennismaking zorgt hij ervoor dat 2 ervaren experten voor u klaar staan. Deze worden geselecteerd uit een kern-team van een 6-tal ervaren ondernemers/managers.

Na de “GO” zitten we rond de tafel, online of fysiek. Niet conceptueel maar actiegericht. Efficiënt & praktisch.

Een sessie duurt 2 à 3 uren. Elke situatie is anders & daarom kunnen meerdere sessies op korte tijd na elkaar gehouden worden. In tegenstelling tot een “klassieke” raad van advies of raad van bestuur, die gemiddeld 3 à 4 keer per jaar vergadert, is dit dus een snelle en efficiënte manier van advies om problemen op te lossen.

De BCPlus business sprint staat voor snel en daadkrachtig.  To-the-point en in mensentaal. Focus op inhoud, zonder zware overhead en dure rapportagekosten.

Zin om snel te schakelen & uw business op een gebalanceerde & snelle wijze naar een hoger niveau te tillen? Laat hier uw gegevens achter & we contacteren u snel. Wij staan alvast in de startblokken.

Voor wát?

We denken vooral aan financiële, operationele (vb. productie, planning, ERP, …), organisatorische (vb. efficiëntie van processen, organisatiestructuur, …), personeelsgerelateerde en strategische vragen, begeleiding/advies bij het aantrekken van een externe partner of investeerder, op zoek gaan naar extra financiering, de overdracht naar de volgende generatie, familie conflicten.

Whiteboard sessies

U komt bij ons met een specifieke vraag en wij begeleiden u (+ eventueel andere leden van uw team) met 2 experten in een sessie van 2 à 3 uur. We doen een probleemanalyse, onderzoeken de opties en geven keuzeadvies. Wat we noteren leggen we vast en dit is meteen ook het verslag van deze brainstorm-sessie.

Meer weten over onze concrete aanpak?

Maandelijks delen we interessante, relevante en concrete growth hacks. Registreer je hier en ontvang ze als eerste in je mailbox.
  Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met onze voorwaarden en het privacybeleid.


  We zien je graag face to face. Dan merk je meteen hoe hands-on BCPlus werkt. Keep in touch!

  Benny
  Coninx

  +32 (0)476 32 74 62
  benny.coninx@bcplusbc.be