You are currently viewing Op de een of andere manier zijn we allemaal een Kevin De Bruyne

Op de een of andere manier zijn we allemaal een Kevin De Bruyne

Of … we zouden het toch graag zijn.

Niet zozeer omwille van de continue aandacht die hij krijgt. Of het voortdurend aangeklampt worden door handtekeningenjagers. Ook niet omdat hij best toch altijd aandacht heeft voor wat hij zegt of doet, want de (sociale) media laten geen kans onbenut om aan de reputatie te knagen.

We zouden wel graag Kevin De Bruyne zijn omwille van zijn talent, zijn globaal succes en als we eerlijk zijn, ook omwille van zijn rijkdom. Het moet toch plezant zijn om zonder zorgen te kunnen kopen wat jouw hart of dat van jouw geliefden verlangen.

Talent en materiële rijkdom zijn echter niet op evenredige wijze over de wereldbevolking verdeeld. Misschien maar goed ook, want de (meeste) mensen hebben idolen nodig. En doelen die hen doen dromen en motiveren om initiatief te nemen en er voor te gaan.

Maar, succes hoeft zeker niet alleen in geldtermen gemeten te worden. In tegendeel, succes is er in allerlei vormen en maten. Voor de één heeft het met de groei van zijn/haar onderneming te maken, voor de ander met persoonlijke groei, voor nog een ander met het klimaat, enz. Eén ding is m.i. echter wel steeds gemeenschappelijk: je voelt je succesvol als je een doel hebt bereikt.

Dit doel helder krijgen is niet voor iedereen gemakkelijk. Laat staan de weg ernaartoe. Als je daar van gedachten over wil wisselen, maak ik graag tijd voor je vrij.

Leave a Reply